Mii de familii sarace din satele Romaniei primesc sprijin

Facebook
Twitter

Mii de familii sarace din satele Romaniei sufera din cauza pandemiei generate de covid-19. Pentru ca nu mai pot sa isi vanda marfa la piete, au ramas fara sursa de venit si de supravietuire.

Pentru multe dintre aceste familii speranta vine doar de la ONG-uri. World Vision Romania doneaza alimente, produse de igiena si rechizite pentru 7.800 de copii si parinti din comunitati din mediul rural, afectate de criza COVID-19.

Fundatia World Vision Romania sustine in aceasta perioada 7.800 de copii si parinti vulnerabili din 63 de comunitati rurale aflate pe teritoriul a cinci judete (Cluj, Dolj, Ialomita, Valcea, Iasi si Vaslui), oferindu-le pachete cu alimente de baza, articole de igiena si rechizite. Valoarea totala a acestor donatii se ridica la peste 150.000 de euro, iar initiativa se inscrie in seria interventiilor de urgenta pe care Fundatia World Vision Romania le-a desfasurat de fiecare data cand a fost nevoie de o astfel de actiune pe plan local.

Odata cu masurile de restrictie impuse de epidemia de COVID-19, saracia de la sate nu mai este pur si simplu o problema sociala. Multe familii din mediul rural isi pun in acest moment problema supravietuirii. Putinele locuri de munca existente, majoritatea de zilieri, fie au disparut deja, fie sunt din ce in ce mai putine. Pandemia ii afecteaza cel mai acut pe cei mai vulnerabili – familiile sarace, cu copii orfani sau parinti emigrati, comunitatile defavorizate si locuitorii satelor izolate.

Cei 7.800 de copii si parinti vor primi in total 2.400 de pachete cu alimente esentiale, fiecare dintre acestea continand pachete de faina, malai, paste si conserve de carne, cutii de sos de rosii, 6 sticle de ulei si 3 pungi de orez. De asemenea, beneficiarii vor primi 2100 de pachete cu articole de igiena: sapun lichid, clor, sapun solid, detergent de rufe, servetele umede, sampon, pasta de dinti, alcool medicinal si solutie dezinfectanta. In plus, copiii nevoiasi urmeaza sa primeasca 1.100 de pachete de rechizite, constand fiecare in cate 3 blocuri de desen, 5 caiete dictando, 5 caiete de matematica si 5 caiete tip I si II, creioane colorate, carioci, cate 10 pixuri, acuarele si pensule.

World Vision Romania a distribuit deja pachete de ajutor pentru 3800 dintre cele mai vulnerabile persoane inainte de sarbatorile de Pasti.

„Ne-ati readus speranta ca lucrurile o sa fie mai bune. Suntem o familie cu 6 copii si traim din cresterea animalelor. Pana la restrictii mergeam la piata in oras unde vindeam branza si lapte. Acum am ramas fara niciun venit. Aveam mare nevoie de alimente pentru copii, dar si de sapun si detergent.  In satul nostru nu este magazin, suntem aprope singuri, au mai ramas doar cateva familii,   comuna este la 7 km, iar pentru a cumpara cate ceva trebuie sa mergem pana acolo. Multumim pentru grija si sfaturile date copiilor.” a spus Cristina, o mama de 32 de ani din comuna Predesti, judetul Dolj.

World Vision Romania a desfasurat in ultimele saptamani, in comunitatile in care activeaza organizatia, si o serie de actiuni de informare cu privire la epidemia de COVID-19, riscurile infectiei si masurile necesare pentru a ne proteja. Peste 7.250 de parinti si copii din mediul rural au luat parte la aceasta campanie.

„In familiile cu copii din mediul rural, riscul de saracie era de 42,5% in conditiile in care Romania nu se confrunta cu problema pandemiei. Aceasta situatie s-ar putea inrautati in lunile care urmeaza. Proiectele World Vision Romania le asigura cele necesare familiilor si copiilor ce traiesc intr-unele dintre cele mai sarace comune si sate, in aceste momente in care singura sursa de venit, pentru multi, sunt ajutoarele sociale. Acesti oameni si copiii lor au si vor avea in continuare nevoie de tot ajutorul pe care il putem da”, a declarat Mihaela Nabar, director executiv al Fundatiei World Vision Romania.

Astfel, inca de la inceputul pandemiei de coronavirus, World Vision Romannia a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru a interveni de urgenta cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii si 7.000 de familii care fac parte din programele sale. Este in continuare mare nevoie de donatii pentru familiile de la sate, iar aici se poate dona.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE