Masura „impozit zero pe salariul minim” ar putea fi implementata in agricultura, pentru prima data. Mesajul ministrului Economiei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Initiativa Ministerului Economiei, de eliminare a impozitului pe venit in cazul salariului minim pe economie, cu scopul de combatere a saraciei, poate fi implementata, pentru prima data, in agricultura, chiar de anul viitor, considerand ca salariile din acest sector sunt unele foarte mici.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura pe care o putem face sa combatem cea mai mare problema a Romaniei, si anume saracia. E o masura absolut realizabila daca avem dorinta politica sa o facem. In programul de guvernare incepem sa facem asta din 2022 intr-un domeniu anume. Nu va ascund ca sper si cred ca acesta va fi agricultura, pentru ca in agricultura sunt si salarii mici si evaziune fiscala foarte mare. O masura “zero taxe” elimina aceasta evaziune pentru ca o face nerentabila. De ce sa te mai ascunzi, sa nu platesti totul prin banca daca oricum nu mai exista povara fiscala mare. Povara fiscala este cea care incurajeaza, de fapt, evaziunea fiscala”, sustine ministrul Economiei, Claudiu Nasui.

La sfarsitul lunii noiembrie 2020, Claudiu Nasui declara ca masura “zero taxe pe salariul minim”, inclusa in programul USR PLUS de guvernare, ar urma sa fie implementata gradual, pe parcursul a cinci ani, si va viza in primul rand clasele sociale in care sunt cele mai mici salarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE