MADR: 11 organizatii vor fi selectate pentru Comitetul de Monitorizare al POPAM 2014-2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii prin Directia Generala Pescuit (DGP) intentioneaza sa selecteze 11 organizatii din mediul economic, social si al societatii civile pentru includerea in Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (CM POPAM) 2014 – 2020, termenul limita pentru depunerea candidaturilor din partea entitatilor interesate fiind 22 ianuarie 2015, potrivit unui anunt publicat de DGP.

CM POPAM 2014-2020 va fi structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional strategic in procesul de implementare a POPAM 2014 — 2020, care se va reuni pe parcursul intregii perioade de programare pentru a examina implementarea programului si progresele inregistrate in indeplinirea acestuia, noteaza Agerpres.

„In vederea selectarii unor parteneri reprezentativi si implicati ca membri activ, cu drept de vot ai comitetului, DGP-AMPOP invita organizatiile interesate din randul partenerilor relevanti din mediul economic, social, universitar si din societatea civila sa isi exprime interesul pentru participarea la reuniunile CM POPAM 2014-2020. (…) Membri cu drept de vot care reprezinta organizatii din mediul economic, social si din societatea civila reprezinta 40% din totalul membrilor Comitetului de Monitorizare. In acest sens vor fi selectate 11 entitati”, se precizeaza in anunt.

DGP-AMPOP va lua in considerare in cadrul acestui proces reprezentativitatea echilibrata a domeniilor relevante pentru implementarea programului, expertiza si experienta dovedita prin maximum trei actiuni/proiecte relevante pentru domeniul mentionat, care au fost initiate si implementate in perioada 2007-2013, precum si propunerile formulate pentru rolul in cadrul CM POPAM 2014-2020.

In cazul in care partenerii sociali sau organismele care reprezinta societatea civila fac parte dintr-o organizatie de tip confederativ general/sectorial nu vor fi luate in considerare formularele de intentie transmise individual de catre membri acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitari de includere in CM POPAM 2014-2020 a entitatilor pentru care au fost inregistrate si dovedite fraude in ceea ce priveste gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene in perioada de programare 2007-2013, se arata in anunt.

In urma finalizarii procesului de selectie a partenerilor, DGP-AMPOP va solicita nominalizarea participantilor la Comitetul de Monitorizare in termen de 5 zile lucratoare.
„Candidaturile organizatiilor care nu au fost selectate pentru componenta CM POPAM, in functie de relevanta acestora, vor fi avute in vedere la stabilirea membrilor pentru Grupurile tehnice de lucru, care vor fi constituite, dupa caz, in vederea optimizarii implementarii Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020, conform metodologiei publicate pe website-ul MADR”, se mai arata in anuntul DGP.

Organizatiile interesate de reuniunile CM POPAM 2014 — 2020 trebui sa completeze formularul atasat acestui anunt si sa-l transmita in format electronic pe adresa: cm.pop@madr.ro. Termenul limita de depunere al candidaturilor este de 22 ianuarie 2016, ora 16,30.

Prin noul POP-AM 2014 — 2020, Romania dispune de fonduri europene in valoare de 168,4 milioane de euro, in timp ce pentru perioada de programare 2007-2013 a avut un buget cu aproape 100 de milioane de euro mai mare, respectiv 261,5 milioane de euro. Unul dintre obiectivele viitorului program de pescuit vizeaza cresterea consumului de peste indigen, pentru ca in prezent suntem in situatia in care peste 80% din pestele consumat de romani este importat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE