Fonduri europene 2022 – finantare pentru afacerile de procesare a produselor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2022 – Ministerul Agriculturii aduce la cunostinta tuturor celor interesati ca sesiunea de depunere a proiectelor pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investitii de modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungeste pana la data de 07 februarie 2022.

Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unitatilor de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime in produs finit reprezentand una din prioritatile asumate prin programul de guvernare.

Citeste si: Inceput in zootehnie: cum te pregatesti si ce animale sa alegi

Fermierii au nevoie de predictibilitate si sprijin in accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piata”, a afirmat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Adrian CHESNOIU.

Reamintim ca termenul initial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie a.c. Fondurile disponibile pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro, impartite in doua componente, dupa cum urmeaza:

  • Sprijin pentru investitii de modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole – 143.611.067 euro;
  • Sprijin pentru investitii noi, extindere si modernizare in procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase – 39.166.655 euro.

Mai multe informatii privind conditiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului, criteriile de eligibilitate, tipurile de investitii sprijinite, precum si alte detalii utile, pot fi gasite pe site-ul AFIR.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE