Fermierii care au culturile calamitate scapă de plata impozitului pe venitul agricol

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul pregătește un act normativ în baza căruia proprietarii terenurilor afectate de calamitățile din 2013 vor fi scutiți de la plata impozitului pe venitul agricol, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Potrivit acestuia, de amnistia fiscală vor beneficia proprietarii a 75.000 de hectare de teren agricol care au fost calamitate.

Este vorba de amnistie fiscală în cazul impozitului pe norma de venit. Oamenii aceia nu au mai putut obține niciun venit. Pentru că termenele de plată erau 25 octombrie și 15 decembrie 2013, nu se mai poate reveni, să-i scutești de la plată, și atunci trebuie introdus acest act normativ cu privire la amnistia fiscală“, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Oficialul Ministerului Agriculturii susține că actul normativ ar putea fi promovat în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu a participat, sâmbătă, la Botoșani, la o întâlnire cu fermierii, oamenii de afaceri din industria agro-alimentară, dar și cu reprezentanți ai administrațiilor locale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE