Expowood 2016: 84 de expozanti se reunesc la Brasov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Utilaje de ultima generatie, demonstratii practice pe centre cu comanda numerica CNC pentru prelucrare primara si secundara a lemnului, tehnologie pentru prelucrare panouri, tehnologie pentru lemn masiv, tehnologie pentru lemn de foc, dispozitive de ridicare, manipulare si alimentare, uscatoare, gatere, tractoare forestiere, consumabile, accesorii, panouri si case din lemn, promotii si preturi speciale sunt motivele care ii vor atrage pe vizitatori la Expowood 2016.

Cel putin asa spera cele 84 de firme care vor expune ultimele noutati din domeniu la Targul International de Industria Mobilei, Prelucrare a Lemnului si Exploatare Forestiera Expowood 2016, care se va desfasura pe o suprafata interioara de 2500 mp si de 1500 mp exterioara ocupand toate suprafetele disponibile, la Centrul de Evenimente si Conferinte Lux Divina de pe fosta platforma Rulmentul, din Brasov.

Numar expozanţi: 84

Numar noi expozanti: 24

Branduri internationale: 220

Spatiu interior: 2.500 mp

Spatiu exterior: 1.500 mp

„2016 este  anul in care am pus accentul pe evolutie. Expowood a ramas la Brasov, dar a schimbat locatia. Centrul de Evenimente si Conferinte Lux Divina din cadrul fostei  Platforme Rulmentul este o optiune mai buna atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatori. Nu doar faptul ca este un spatiu mai mare, ci si modern – se preteaza pentru un astfel de eveniment si satisface si cele mai exigente standarde”, spun organizatorii.

MADE IN ROMANIA

La Expowood 2016 vor fi prezente si o serie de firme 100% romanesti, cunoscute pe piata pentru calitatea produselor, dar si preturile mai reduse. Acestea sunt IRUM, producator de maşini si utilaje pentru exploatarea forestiera, printre care TAF 690 PE si TAF 2012 PowerShift, cel mai nou utilaj. SANU SERVICE RO SRL, specializata in sisteme de aspiraţie a aerului viciat, fumului, rumeguşului, pulberilor, vaporilor toxici şi a coşurilor de fum si SC COTRACO ROM SRL, producator de consumabile, precum cabluri de tracţiune, dispozitive de ridicare, tracţiune sau ancorare.

In decursul a trei zile vor avea loc evenimente cu tematici speciale. In prima zi de Expowood 2016, miercuri, 20 aprilie, incepand cu ora 12.00, va avea loc dezbaterea intitulata „Cum sa cream coerenta intre conservarea forestiera, interesele economice si bunastarea publica”. La eveniment participa reprezentantii institutiilor, asociatiilor si ONG-lor implicate in acest domeniu, mediul academic de specialitate din Brasov, specialisti, reprezentantii societatii civile impreuna cu directorii firmelor expozante la targ si presa.

Joi, 21 aprilie, este ziua clusterelor si vor fi prezentate posibilitatile de finantare afacerilor in perioada 2014-2020 accesand fondurile structurale si de investitii, dar si programele guvernamentale. Astfel vor fi prezentate proiecte de finantare din cadrul POR, PNDR si SMI Instrument. Vineri vor avea loc conferintele de specialitate in care vom afla mai multe detalii despre programe software de proiectare mobilier si amenajari interioare si software pentru proiectare case de lemn, acoperis si structuri.

Ultima zi de targ va fi un motiv de sarbatoare pentru cei care s-au nascut intr-o stea norocoasa. Tombola EXPOWOOD 2016, oferita de Intarzia si Felder, va avea loc sambata si are puse in joc premii in valoare de 1500 euro.

Program de vizitare:

  • 20 aprilie – miercuri: 10.00 – 18.00
  • 21 aprilie – joi: 10.00 – 18.00
  • 22 aprilie – vineri: 10.00 – 18.00
  • 23 aprilie – sambata: 10.00 – 14.00

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE