Meniu

Eurostat: Romania, prima in Europa la ponderea populatiei ocupate in agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit Eurostat, aproape un sfert (23%) din populatia Romaniei era ocupata in agricultura in anul 2018, ceea ce plaseaza Romania pe primul loc in UE. La nivelul spatiului comunitar, media populatiei ocupate in agricultura era de 4%, relateaza Agerpres.

In randul statelor membre, cea mai ridicata pondere a populatiei ocupate in agricultura se inregistra anul trecut in Romania (23% din totalul angajatilor), Bulgaria (18%), Grecia (11%) si Polonia (10%), in timp ce in domeniul industrial cel mai ridicat procent era in Cehia (37%), Slovacia (32%), Polonia (31%), Slovenia si Romania (ambele cu 30%).

Numarul romanilor ocupati in agricultura, in scadere continua

Cu toate acestea, in anul 2017 peste 2 milioane de romani (23,7%) erau ocupati in sectorul agricol. omania a fost „campioana“  in UE la ponderea populatiei ocupate in agricultura si in anii precedenti, desi numarul persoanelor ocupate in agricultura a scazut cu 26% in ultimii zece ani, adica in perioada 2008-2013, potrivit datelor Eurostat.

In Romania, conform INS, 58,1% din populatia ocupata are un nivel mediu de educatie (60,8% in cazul fortei de munca masculine si 54,6% in cazul celei feminine) si 19,2% din populatia ocupata are un nivel superior de educatie (16,7% in cazul fortei de munca masculina si 22,3% in cazul celei feminine).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE