
Ajutor exceptional de 10,8 milioane de euro pentru producatorii de lapte
In ambele sesiuni au fost depuse un numar de 11.226 cereri pentru un efectiv de 54.239 animale.
In ambele sesiuni au fost depuse un numar de 11.226 cereri pentru un efectiv de 54.239 animale.
Ministerul Agriculturii a lansat in dezbatere publica un proiect legislativ prin care modifica o serie de prevederi din Hotararea Guvernului nr. 211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producatorii de lapte din suma stabilita de Comisia Europeana.
Ajutorul financiar se acorda producatorilor de lapte, persoane juridice (PJ), persoane fizice (PF), persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II), si intreprinderi familiale (IF) care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii.
Crescatorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar exceptional in valoare totala de 11 milioane euro, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern in sedinta de astazi.
Crescatorii de bovine de lapte ar putea intra de anul viitor in schema de sprijin guvernamental, a anuntat in premiera, pentru StiriAgricole.ro, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania. Anul acesta, sectoarele sprijinite de la stat au fost tomatele si carnea de porc.
Executivul va aloca circa 4 milioane de euro pentru fermierii care doresc sa isi cumpere vaci si juninci pentru a ajunge la un efectiv de maxim 10 capete, facundu-i astfel eligibili inclusiv pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic.
Crescatorii de vaci si de suine pot depune la APIA, pana pe data de 8 aprilie, inclusiv, cereri pentru ajutorul financiar special al Comisiei Europene, in valoare de 11,1 milioane de euro, pentru ambele sectoare.
Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), este de parere ca ajutorul de 11,1 milioane de euro de la Bruxelles trebuie acordat direct fermierilor, fara a include sub nicio forma unitatile de procesare.
Un mare avantaj, si unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe persoane aleg sa locuiasca la casa, este
Mostenirea este procesul prin care urmasii unei persoane defuncte intra in posesia bunurilor acesteia, printr-o procedura numita succesiune. Chiar daca
Graminee cu o valoare nutritiva ridicata, ovazul prefera zonele cu clima temperata. Desi nu are cerinte ridicate de clima si
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de