Declaratie bomba a lui Laurentiu Baciu: cine se face vinovat de intarzierea subventiilor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Intarzierea subventiilor catre fermieri este cauzata de personalul central care lucreaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), considera Laurentiu Baciu, liderul LAPAR. Acesta nu s-a ferit sa nominalizeze chiar o persoana din conducerea institutiei, care, potrivit lui Laurentiu Baciu, ar fi responsabila de intarzierea platii subventiilor.

“E un sabotaj la ambele Agentii, asupra conducerilor, nu doar asupra ministrului. Imi asum aceasta declaratie. Angajatii stiu ca nu pot fi dati afara. (…) Eu vin in minister de ani buni, dar nu am vazut ceea ce este acuma, numai bisericute-bisericute. Ca si cum se intalnesc microbistii pe maidan. Este ceva de neinchipuit. A stat proiectul acela de HG pentru restul de subventie la motorina pentru trimestru III – 3 saptamani din cauza unui om din minister. Era ministrul negru la fata. Actuala conducere a MADR si a celor doua agentii lucreaza cu cine lucreaza. Stiti prea bine. In ceea ce priveste banii, apropo de sabotaj – nu SIVECO e de vina. Ei (cei din APIA – n.r.) trebuiau sa stie din 2013, de cand au venit normele pentru implementarea PNDR-ului nou, ca s-au schimbat procedurile. Cand au facut caietul de sarcini au uitat de ele. Au trecut doar o parte, procedurile care erau vechi. Prestatorul a facut ce scrie in contract si in caietul de sarcini, pentru ca pe restul nu isi primeste banii. Intr-un final s-au trezit, cei de la APIA, insa SIVECO a zis ca nu. Ministrul s-a dus sa ceara clementa la Curtea de Conturi, sa faca platile, iar ulterior sa se faca un nou caiet de sarcini. Insa pentru indeplinirea caietului de sarcini trebuie sa se parcurga niste etape. Un milion si ceva de fermieri si-au incurcat afacerile pentru o mana de oameni. Ganditi-va ce ar fi insemnat sa fie acum in conturile fermierilor 1,3 mld de euro.”, a declarat Laurentiu Baciu, in cadrul unei conferinte de presa.

Mai mult decat atata, liderul LAPAR a afirmat si numele persoanei, care, din punctul sau de vedere, s-ar face responsabila de intarzierile platii subventiilor.

“Principalii vinovati sunt salariatii APIA central. Acel Horumba, care este o relatia a lui Dragnea. Ministrul actual nu o sa poata sa faca niciun progrres, atata vreme cat i se impune cu ce oameni sa lucreze”, a declarat Laurentiu Baciu.

Laurentiu Baciu a fost reales vineri in fruntea Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). Organizatia urmeaza sa fie condusa de o echipa formata din cinci vicepresedinti, cel mai nou membru fiind Gheorghe Albu, fostul secretar de stat in MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE