Ministrul Irimescu acuza sabotaj la APIA: Unii functionari scoteau datele din sistem. Cand se dau subventiile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Se pare ca intarzierile in plata subventiilor nu ar fi fost cauzata doar de ineficienta sistemului electronic al APIA, ci si de faptul ca functionarii agentiei de plati l-ar fi sabotat pe ministrul Achim Irimescu.

Informatia ar fost data publicitatii chiar de ministrul Agriculturii, in timpul unei emisiuni la Realitatea Tv. Astfel, ministrul Irimescu a declarat ca, in timp ce unii functionari introduceau datele legate de fermieri in sistem, altii le scoteau.

„Ni s-a spus din sistem ca avem prieteni in ghilimele, care retrageau cererile din sistem ca sa il saboteze pe Irimescu, ceea ce mi se pare o prostie, pentru ca nu il saboteaza pe Irimescu, ci pe bietii fermieri, pe acei fermieri care asteapta cu disperare acesti bani”, a spus seful de la Agricultura.

Oficialul MADR a mai aratat ca desi la APIA se lucreaza in prezent in doua schimburi, existand si program in timpul zilelor de sambata si de duminica, este greu sa se recupereze intarzierea in plata subventiilor. Insa, ministrul a declarat ca APIA va incepe plata avansului din subventie din data de 8 aprilie 2016.

Totodata, ministrul Irimescu a abordat si tema subventiilor pentru pasuni, precizand ca o solutie pentru a scoate speculantii din joc ar fi reducerea subventiilor pentru pasune. Astfel, cei care arendeaza pasuni doar pentru a incasa subventia de la APIA ar fi mai putini tentati sa faca acest ucru daca in loc de 300 de euro pe hectar ar primi doar 100 de euro pe hectar subventie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE