Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Facebook
Twitter

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță că, în iulie, august și septembrie, temperaturile vor fi mai mari față de normal, iar cantitățile de precipitații mai reduse decât mediile lunare multianuale.

Cum va fi vremea în luna iulie: Temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării, iar în restul regiunilor valorile termice se vor încadra, în general, în normalul perioadei, media multianuală lunară fiind de 19,2 °C. Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a  teritoriului. Media multianuală lunară este de 78,2 litri/mp.

Cum va fi vremea în luna august: Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile  multianuale în centrul și nordul țării și peste normalul perioadei în restul teritoriului, media multianuală lunară fiind de 18,7 °C. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată țara. Media multianuală lunară este de 64,4 litri/mp.

Cum va fi vremea în luna septembrie: Valorile termice se vor situa peste normele climatologice în sud-estul, sudul și local vestul țării, iar în restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei, media multianuală lunară fiind de 15,1 °C. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu o tendință de deficit, local, în est și sud. Media multianuală lunară este de 45,5 litri/mp.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE