Controverse privind acordarea subvenției pe suprafață: când vor primi fermierii cei 90 de euro?

Facebook
Twitter

Sergiu Jităreanu, director al APIA Iași, își contrazice șefii cu privire la termenul de plată asubvenției pe suprafață.

„Până în prezent, nu cred că s-a primit vreun ban pentru că deciziile de plată se transmit de la nivel central. Noi am demarat procedurile pentru efectuarea plăților (…) Perioada în care se efectuează plățile este decembrie 2014 – iunie 2015. Până în prezent, nu cred că s-a primit vreun ban pentru că deciziile de plată se transmit de la nivel central. Noi am demarat procedurile pentru efectuarea plăților”, a declarat Sergiu Jităreanu, director al APIA Iași, citat de bzi.ro.

Astfel, oficialul APIA Iași își contrazice șefii, care au anunțat că până la finele lunii decembrie se va face celor 90 de euro, reprezentând restul de plată pentru subvenția pe suprafață.

Bugetul alocat pentru aplicarea schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) se ridică la peste 1,36 miliarde de euro (peste 6 miliarde de lei) pentru toți fermierii care au depus cereri la APIA. Pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr,  s-au alocat suplimentar 8 milioane de euro ( 35.643,236 mii lei), în vreme ce alte 3 milioane de euro (13.230,60 mii lei) au fost bugetate pentru aplicarea schemei de plată pentru orez din zonele defavorizate, altele decât zona montană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE