Ce noutăți aduce Forumul OptiTech pentru Pomicultură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aproximativ 120 de cultivatori de pomi fructiferi din toată țara care dețin livezi însumând suprafețe totale de aproximativ 4.000 de hectare, reprezentanți ai supermarketurilor, ai Organizațiilor Interprofesionale, reprezentanți ai catedrei USAMV şi ai Timac Agro vor participa la cea de a V-a ediție a Forumului OptiTech pentru Pomicultură, organizat de compania Syngenta.

Evenimentul se va desfășura în perioada 11- 12 februarie 2014, la hotelul Hilton din Sibiu.

Printre invitaţi se numără și specialiști din străinătate care vor împărtăși din experiența lor participanților. Jan Hoogland, expert tehnic culturi pomicole la Syngenta Olanda, va aborda strategiile de combatere a bolilor și de poziționare a produselor în schema de tratamente a livezilor, iar Joris Wisse, specialist consultant la Comisia de Consultanță în Pomicultură Olanda, va prezenta tehnicile de tăiere a pomilor fructiferi, incluzând și o sesiune demonstrativă cu pomicultorii invitați.

Forumul OptiTech pentru Pomicultură are o tradiție de patru ani în România, marcând începutul sezonului în pomicultură. Astfel, pomicultorii au posibilitatea, în timpul evenimentului, să găsească cele mai bune soluții pentru culturile lor.

În fiecare an, Syngenta organizează evenimente dedicate fiecărui culturi, în diverse zone ale țării. Cu această ocazie, Syngenta va lansa Embrelia, un fungicid de ultimă generație contra rapănului și făinării la măr și păr. Produsul, prezent până acum doar în loturile de adaptabilitate şi aflat în curs de omologare în toată Europa, va fi lansat oficial în cadrul Forumului OptiTech, România fiind prima dintre țările Uniunii Europene unde se va comercializa produsul.

“Lansarea lui Embrelia vine în sprijinul fermierilor români, răspunzând nevoii de creştere a productivităţii şi de asigurare a calităţii producțiilor obţinute”, a declarat Richard Matei, directorul de marketing, Syngenta România.

Embrelia acționează preventiv şi curativ asupra rapănului și făinării, diferenţiindu-se prin tehnologia de „dublă legatură”: aderenţa mai bună la stratul de ceară de pe frunze şi afinitatea puternică la locul de legare pentru enzima succinat dehidrogenază (SDH). Acest mod de acţiune asigură o rezistenţă mai mare a fungicidului, o protecţie de durată și în concluzie, livezi productive.

„Aducerea pe piaţa din România a unor astfel de tehnologii revoluţionare de protecţie a culturilor, de ultimă generaţie, se aliniază perfect obiectivului de creştere profitabilă și reflectă angajamentul nostru din The Good Growth Plan de a veni în sprijinul fermierilor pentru a creşte productivitatea culturilor”, a subliniat Andrei Măruţescu, directorul de comunicare al companiei.

Syngenta are peste 27.000 de angajați în mai mult de 90 de țări.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE