Calendarul targurilor apicole 2016: Targul Mierii Campina 2016 are loc in perioada 26-28 februarie 2016

Facebook
Twitter

A XI-a editie a Targului Mierii Campina va avea loc in perioada 26-28 februarie 2016, la Casa Tineretului din Campina, interior si exterior pe o suprafata de circa 3.000 mp.

La editia din acest an si-au anuntat prezenta peste 35 de producatori apicoli din tara dar si apicultori din Republica Moldova, fiecare oferind la Targul Mierii Campina 2016 produsele apicole proprii. Participantii vor gasi la acest targ peste 25 de sortimente diferite din minunatul produs al naturii: de la miere de tei si de salcam, poliflora, pana la sortimente rare precum miere de paducel, munte sau menta si flori de balta, de la mierea cu nuci sau scortisoara, pana la celebrul hidromel, precum si zeci de alte produse cu miere.

Apicultorii vor avea de ales dintr-o gama larga de faguri si ceara, echipamente si utilaje apicole, stupi si componente din lemn pentru stupi. De la Targul Mierii Campina 2016 nu vor lipsi nici mestesugarii si artizanii populari sau proiducatorii de dulciuri garnisite cu miere.

La Targul Mierii Campina 2016 vor fi organizate si concursuri, cum sunt „Cel mai mare mancator de miere”,  „Cel mai dulce cuplu iubitor de miere”, „Cel mai bun degustator de miere” – participantii sunt provocati sa identifice 10-12 sorturi diferite de miere sau „Cea Mai Buna Miere” – sectiune deschisa tuturor producatorilor apicoli din tara.

Va fi premiata si cea mai buna lucrare de specialitate aparuta in 2015.

De asemenea, in cadrul Targului Mierii Campina 2016, vor avea loc si un simpozion de specialitate – „S.O.S. Sanatatea Albinelor” si Adunarea generala a Federatiei  Asociatiilor Apicole din Romania – ROMAPIS.

La final, expozantii se vor relaxa la „Balul stuparilor …si al stuparitelor”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE