Bucurestenii sunt asteptati pe platforma apicola Baneasa la Targul National al Mierii

Facebook
Twitter

Bucurestenii sunt asteptati in perioada 4 – 6 septembrie la cea de-a 13-a editie a Targului National al Mierii, in cadrul caruia vor fi prezenti peste 100 de apicultori din intreaga tara. Evenimentul este organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), pe platforma apicola Baneasa.

Expozantii vor avea posibilitatea sa iti prezinte o gama extrem de diversificata, de la produse apicole obtinute direct din stupina pana la produse apicole conditionate sau alte preparate derivate din produse apicole (suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.)

Mai mult decat atat, de Targul National al Mierii vor putea beneficia si apicultorii, deoarece vor fi prezentate si produse dedicate acestora (stupi si componente, utilaje si alte echipamente apicole, produse pentru sanatatea albinelor, produse pentru nutritie, carti de specialitate etc.), informeaza comunicatul ACA.

Targul National al Mierii se va deschide vineri, 4 septembrie 2015, la ora 10,00, si va dura 3 zile, pana duminica (6 septembrie).

In acest an, productia de miere va fi mai mica in medie cu circa 30% fata de o productie medie anuala de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei si a depopularilor familiilor de albine, a avertizat recent Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA)

Cu toate acestea, Romania se claseaza in topul producatorilor de miere, mai exact pe locul patru in Europa. Tara detine, in prezent, 1,47 milioane de familii de albine si are in jur de 40.000 de apicultori la nivel national, peste 60% dintre acestia fiind membri ai Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE