ASAS va prelua Institutul de Cercetare pentru Legumicultura Vidra

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii continua reorganizarea cercetarii romanesti. Potrivit unui proiect de HG publicat pe site-ul MADR, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra va intra in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) „Gheorghe Ionescu–Sisesti”.

Personalul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra se considera preluat ca urmare a reorganizarii. Numarul maxim de posturi aprobat Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra este 40, conform proiectului de lege.

In ceea ce priveste suprafata de teren detinuta in prezent de institut aceasta se ridica la 307,94 ha.

Finanţarea activitaţii Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra urmeaza sa se realizeze din venituri proprii si din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei de Stiințe Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti”, mai precizeaza proiectul Hotararii de Guvern.

Chiar daca unele institutute de cercetare au apelat la inchirierea unor spatii pentru a-si consolida incasarile, majoritatea lor se confrunta cu probleme financiare grave.

Anul trecut, oficialii MADR afirmau ca exista in lucru o strategie privind cercetarea agricola romaneasca, care prevede comasarea si reorganizarea unitilor de profil in jurul a patru mari institute de cercetare, care vor avea ca directii principale sectorul vegetal, sectorul zootehnic, cel de imbunatatiri funciare si horticultura-legumicultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE