APIA, nou ajutor financiar pentru un program important

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca prin decizia Directorului General al APIA nr 693/17.09.2019 a fost aprobat Ghidul destinat solicitantilor privind acordarea ajutorului financiar FEGA in cadrul Programului pentru scoli al Romaniei, Editia a-II-a, revizia 1, cod AJP1-PPS” pentru anul scolar 2019-2020.

Conform art. 11 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 640/2017, cu modificarile si completarile ulterioare,  Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a fost desemnata ca autoritate nationala competenta pentru implementarea, controlul si acordarea de ajutoare financiare din FEGA pentru furnizarea fructelor si legumelor, laptelui si produselor lactate prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant si pentru realizarea masurilor educative aferente.

Programul pentru scoli al Uniunii Europene este un program menit sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase si sa duca la cresterea consumului de produse locale in randul copiilor, fiind construit in jurul a doua componente: distributia de fructe si legume proaspete si lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf si punerea in aplicare de masuri educative aferente.

Noul Program pentru scoli al Romaniei prevede realizarea cumulata a urmatoarelor masuri:

  1. a) acordarea gratuita pentru prescolarii din gradinitele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate si particulare acreditate si pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular de fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate si de produse de panificatie in limita unei valori zilnice/prescolar/elev.
  2. b) derularea de masuri educative care insotesc distributia fructelor, legumelor, laptelui si produselor lactate.

Beneficiarii acestui program sunt prescolarii din gradinitele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate si particulare acreditate si elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular care pot primi fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate in limita unei valori zilnice/prescolar/elev.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE