ANT 2014: câți bani vor primi crescătorii de bovine

Facebook
Twitter

Valoarea totală pentru ajutoarele naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, pentru cererile depuse în anul 2014, va fi de peste 680 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Suma alocată pentru plata ANT se distribuie astfel:

  1. 130.710 mii lei pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte;
  2. 549.313 mii lei pentru schema decuplată de producție în sectorul carne.

Cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, pentru cererile depuse în anul 2014, se calculează prin raportarea sumei de 130.710 mii lei la cantitățile de lapte livrate și/sau vândute direct eligibile și prin raportarea sumei de 549.313 mii lei la efectivele de bovine eligibile, se arată în documentul citat.

Procedura de acordare a primei pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte este reglementată de Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 573/2014 pentru aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate, a termenilor de referinţă şi a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014, cu modificările și completările ulterioare.

Plata ANT în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, pentru cererile depuse în anul 2014, va fi realizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi reţeaua sa teritorială.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE