ANSVSA: nereguli la o renumita hala de carne. Ce sanctiuni s-au impus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unui comunicat emis de ANSVSA, inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei unor operatori economici din incinta Halelor Centrale Obor. Operatorii economici se ocupau cu comercializarea de produse animale si non-animale, noteaza Agerpres.

“In urma controlului documentar si expertizarii sanitare veterinare a produselor alimentare, a fost retrasa/confiscata de la comercializare cantitatea de 788,19 kg de produse de origine animala (SNCU) si dirijata spre neutralizare. De asemenea, pentru deficientele constatate s-a dispus suspendarea temporara a activitatii pentru un numar de sapte operatori economici, fiind emise in acest sens ordonante de suspendare temporara a activitatii (OSA)”, se precizeaza in comunicatul Autoritatii’’, se arata in comunicatul ANSVSA.

Comerciantii, sanctionati si pentru depozitarea necorespunzatoare a produselor

Sanctiunile au fost aplicate in general pentru comercializarea produselor alimentare in spatii neaprobate/neautorizate/neinregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea igienica a spatiilor de producere.

De asemenea, au mai fost acordate amenzi si pentru nerespectarea normelor privind depozitarea utilajelor si ustensilelor de lucru, nerespectarea normelor privind etichetarea produselor si comercializarea necorespunzatoare a carnii de pasare.

DSVSA Bucuresti anunta ca va intreprinde controale si in perioada minivacantei de 1 -3 iunie, pentru a se asigura ca toate produsele alimentare indeplinesc standardele de calitate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE