fonduri europene nerambursabile

AFIR va pune la dispozitia fermierilor proiecte tip pentru ferme si silozuri, cu finantare europeana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere.

Documentul, publicat pe pagina de internet a AFIR (www.afir.info), prezinta metodologia de introducere de noi produse in baza de date cu preturi de referinta, precum si de actualizare a informatiilor specifice si a preturilor unitare. Produsele vor fi introduse in baza de date de catre producator sau de catre un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, functionale.

Aceasta noua sectiune a Bazei de date cuprinde preturi de referinta pentru silozuri si sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submasurile 6.1 (tinerii fermieri), 6.3 (ferme mici), 4.1 (exploatatii agricole) dar si 4.1a (exploatatii pomicole) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Practic, in foarte scurt timp, vom putea pune la dispozitia fermierilor proiecte tip pentru ferme si pentru silozuri, care vor putea fi realizate cu finantare nerambursabila prin PNDR, fara a mai parcurge procedura de achizitiei publica. Aceasta baza de date a AFIR reprezinta un instrument de lucru important si transparent la dispozitia solicitantilor, prin intermediul caruia a fost simplificata esential procedura de achizitii pentru beneficiarii privati ai Programului, cu atât mai mult cu cât aceasta procedura se deruleaza prin intermediul modulului on-line de pe site-ul Agentiei. In urma procesului de consultare publica, organizat de AFIR in luna septembrie a acestui an, s-a renuntat pentru moment la introducerea preturilor de referinta pentru grajduri, insa analizam in continuare utilitatea si oportunitatea actualizarii Bazei de date si pentru aceasta categorie.” a precizat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Ghidul bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere poate fi consultat de toti cei interesati, pe portalul AFIR, in cadrul sectiunii „Informatii Utile”, subsectiunea „Preturi de Referinta”. Pentru usurinta consultarii documentului mentionat, puteti accesa linkul portal.afir.info – informatii utile – baza de date cu preturi de referinte pentru masini, utilaje si echipamente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE