AFIR a publicat raportul de selectie pentru masura 6.2 – Infiintare activitati neagricole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat de curand raportul de selectie aferent submasurii 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” – national, etapa 1, sesiunea 01/2017.

Documentul poate fi consultat pe site-ul AFIR, la sectiunea Rapoarte si Liste, apoi in sectiunea Rapoarte de selectie.

Beneficiarii acestei masuri pot fi fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spatiul rural, care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole pentru prima data, persoanele fizice neautorizate nefiind eligibile.

De asemenea eligibile sunt si micro-intreprinderi si intreprinderile mici din spatiul rural, care isi propun activitati non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat pâna la data aplicarii sprijinului precum si micro-intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii Cererii de finantare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pâna in momentul depunerii proiectului(start-ups).

Obiectivele submasurii sunt crearea de noi activitati neagricole, in special, pentru fermierii de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor si in general, pentru micii intreprinzatori din mediul rural; diversificarea economiei rurale prin cresterea numarului de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor si crearea de locuri de munca in spatiul rural; precum si incurajarea mentinerii si dezvoltarii activitatilor traditionale.

Sprijinul nerambursabil va fi acordat sub forma de prima in doua transe astfel: – 70% din cuantumul sprijinului dupa semnarea Contractului de finantare si 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a Planului de afaceri fara a depasi 5 ani de la data semnarii Contractuluide finantare.

Sprijinul va fi in valoare de: 70.000 Euro/ proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism si 50.000 Euro/ proiect in cazul altor activitati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE