Achim Irimescu: Subventia pe cap de animal va creste de 3-4 ori pana in 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat recent ca subventia pe cap de oaie va creste de 3-4 ori pana in 2020, de la 4,5 euro cat este in prezent, informeaza Agerpres.

„Anul acesta am putut sa fac ceva pentru oierit, in sensul ca am marit subventia pe cap de oaie de la 4,5 euro cat este in prezent, iar pana in 2020, va creste subventia pe cap de animal de 3-4 ori. Ciobanii din Vaideeni au un renume, am crescut si eu aici, stand la stana, in munte, pana la 7 ani. Acum situatia s-a schimbat, nu mai este ciobanitul de altadata, a scazut numarul crescatorilor de animale, si de aceea dorim sa venim cu un sprijin pentru transhumanta. Mi-as dori ca Vaideeniul sa redevina ce a fost si sper ca, in anii viitori, sa facem la acest targ o bursa electronica, in special pentru tarile arabe, astfel sa ne aliniem la comertul electronic. Si sper ca satul nostru sa redevina ce a fost odata”, a declarat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat, in 14 septembrie 2016, la „Targul anual de animale” din Vaideeni, judetul Valcea. Evenimentul, care a reunit asociatii de crescatori de animale din zece judete ale tarii, a fost organizat de Primaria Comunei Vaideeni, in colaborare cu Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine ROMOVIS, Asociatia judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine Pastorul Miorita Constanta, Asociatia Crescatorilor de Ovine, Caprine si Taurine Ialomita si Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine Giurgiu.

„Sper ca in anii viitori sa avem o organizare si mai buna in sectorul cresterii animalelor si sa reusim sa facem si o bursa de animale, sa ne aliniem la comertul modern, cel electronic. Imi doresc ca satul nostru sa redevina ce a fost odata in acest domeniu iar crescatorii nostri de ovine sa isi castige locul meritat la nivel european. Mi-as dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european sa fie acoperit din productia romaneasca”, a declarat ministrul Achim Irimescu in cadrul evenimentului.

Referindu-se la cresterea animalelor in mediul rural, ministrul s-a declarat preocupat pentru identificarea de solutii pentru atragerea tinerilor catre satul romanesc, in asa fel incat acestia sa poata practica o meserie care le aduca un venit foarte bun. De asemenea, Achim Irimescu a precizat ca este nevoie de o campanie de promovare a consumului de carne de ovine, intrucat aceasta este foarte sanatoasa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE