Achim Irimescu: Joi deschidem sesiunea de depunere pentru cele mai importante masuri din PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sesiunea de depunere 2016 a proiectelor finantate cu fonduri europene nerambursabile, prin PNDR, va fi deschisa joi, 28 aprilie, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

Fondurile europene disponibile pentru fermieri vor depasi suma de 540 de milioane de euro.

„Joi, 28 aprilie, lansam prima sesiune de depunere de proiecte pe masuri din PNDR 2014 – 2020. Pachetul cuprinde 5 masuri pentru sectorul agricol si vor fi deschise in perioada aprilie — octombrie 2016. Am suplimentat toate sumele deoarece consider ca e bine sa lansezi de la inceput sume cat mai mari, ca sa nu te mai duci cu banii la sfarsitul programului. De aceea am suplimentat sumele pentru toate masurile”, a declarat Irimescu, potrivit sursei citate.

Masurile care urmeaza sa fie lansate joi sunt:

  • 4.1 “Investitii in exploatatii agricole”, cu o alocare de peste 270 milioane de euro,
  • 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” — 161 de milioane de euro,
  • 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” — 100 de milioane de euro,
  • 16.4 “Cooperare lantul scurt” – 7 milioane de euro,
  • 16.4a “Cooperare lant scurt sector pomicol” — 3,5 milioane euro.

De asemenea, seful MADR a precizat ca ghidurile solicitantului pentru aceste masuri vor publicate in aceste zile pe site-urilor MADR si Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.

In perioada 25 martie 2015 (cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro, potrivit AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE