Voia bună a cuprins întreaga Vale a Teleajenului la „Ziua Lacului Măneciu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Turiştii care au ales să părăsească aglomerația urbană duminica trecută, pe 4 august, pentru o gură de aer curat, mâncarea sănătoasă, voie bună, ineditul zonei și un show incendiar cu Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, Ansamblurile Floarea de Cireş din Băneşti, Ghiocel din Câmpina, Ansamblul Garofiţa din Măneciu şi mulţi alţii, prezenți la „Ziua Lacului Măneciu”.

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, jocuri şi concursuri cu tradiţie în zonă şi au ascultat poveşti şi legende despre lacul în numele căruia a fost mare sărbătoare.

Evenimentul „Ziua Lacului Măneciu” a avut loc pe Platoul Molidiş, borna 134, Comuna Măneciu, Judeţul Prahova. În cadrul evenimentului s-au prezentat spectatorilor cele mai frumoase cântece şi dansuri populare iar copiii nu s-au plictisit pentru că organizatorii au pregătit pentru ei concursuri şi activităţi interactive pe apă.

Datorită cadrului natural în care se află lacul Măneciu, acesta constituie unul din principalele puncte de atracție ale zonei turistice de pe valea râului Teleajen, care se întinde de la staţiunea Cheia la Vălenii de Munte. Evenimentul a fost finanţat din fonduri europene şi a avut ca obiectiv dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Măneciu ca pol de atracţie turistică.

Ziua Lacului Măneciu” a fost un eveniment care s-a desfăşurat în aer liber, iar participarea a fost deschisă tuturor celor care au dorit să petreacă puţin timp în mijlocul naturii. Turiştii au avut acces la numeroase pensiuni şi la numeroase variante de excursii şi trasee turistice.

Voia bună a cuprins întreaga Vale a Teleajenului, tradiţiile locului au fost prezentate cu drag celor prezenţi la eveniment iar seara, festivalul s-a transforma într-o adevarată sărbătoare a muzicii.

Organizatorul evenimentului a fost Fundaţia Karitas, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE