Iubitorii de relaxare în sânul naturii au ales „Sărbătoarea Culturală Câmpina-Brebu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În Câmpina a avut loc „Sărbatoarea Culturală Câmpina-Brebu”, eveniment care a avut ca scop revitalizarea valorilor culturale ale zonei, promovarea şi popularizarea unei zone cu potenţial turistic deosebit, un eveniment al tradiţiilor şi valorilor locale, ce a exploatat potenţialul turistic ridicat al zonei, promovând turismul românesc şi cultura autohtonă.

Evenimentul, care s-a derulat vineri, 2 august, a fost finanţat din fonduri europene şi a reusit să atragă foarte mulţi turişti într-o zonă cu un puternic potenţial natural, istoric, cultural și architectural.

Evenimentul a început la ora 16:00, iar iubitorii de relaxare în sânul naturii care şi-au dorit să respire aer curat de munte, au avut prilejul de a se înfrupta din bucatele tradiţionale şi de a se familiariza cu muzica şi dansul popular din zonă.

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, jocuri şi concursuri cu tradiţie în zonă, au ascultat poveşti şi legende, au fost prinşi în competiţii, pe care organizatorii le-au pregătit atent şi care i-au amuzat nespus pe participanţi, dar şi pe cei care au stat pe margine, făcând cu aplomb galerie.

Spre seară a plouat cu acorduri muzicale – Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum şi ansambluri populare din zonă: Ansamblul Floarea de Cireş din Băneşti şi Ghiocel din Câmpina au făcut un spectacol de zile mari.

Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco Natura, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE