Turist în ferma urbană

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Când te gândești la Cuba, te gândești la petrecerea unor ore de relaxare într-un bar, cu un pahar de rom în față și o havană. Însă Cuba Select Travel vine, pentru al doilea an consecutiv, cu o propunere inedită la World Travel Market, cel mai mare târg de turism care se desfășoară zilele acestea la Londra.

Peste tot în lume, agroturismul atrage tot mai mulți clienți de la an la an, fie că e vorba de ferme care au și structure de cazare, fie de programe prin care persoane sătule de viața într-o metropolă devin voluntari pentru o anumită perioadă de timp într-o fermă.

La cel mai mare târg de turism din lume, World Travel Market, Cuba Select Travel vine cu oferte de vizitare a unor ferme urbane, care au preluat terenuri neutilizate din jurul marilor orașe, în special din împrejurimile Havanei, și le-au transformat în grădini în care se cultivă intensiv legume.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1989, economia cubaneză a urmat aceeași traiectorie. Potrivit datelor publicate de Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură (UNFAO), caloriile consummate de o persoană s-au diminuat de la 2.600/persoană la 1.000-1.500 de calorii/persoană în 1993. Astăzi, în urma eforturilor producătorilor, Cuba a reînceput să își producă singură o mare parte din necesarul intern de consum. Numai în Havana, peste 35.000 de hectare de teren sunt folosite în cadrul fermelor urbane. Rețeaua în care sunt incluse aceste ferme produce circa 90% din fructele și legumele consumate în Cuba.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE