Cufărul Cercetășesc: Castelul Peleș a primit în custodie Istoria Cercetașilor României

Facebook
Twitter

În prezența a peste 200 de invitați, Organizația Națională „Cercetașii României” a predat Muzeului Național Peleș  în data ce 1 Iunie, Capsula Timpului – Cufărul Cercetășesc ce simbolizează istoria cercetășească prezentă.

Capsula Timpului reunește obiecte și amintiri ale cercetășiei din acest început de veac – eșarfe ale Centrelor Locale, jurnale de camp, amintiri ale copiilor, materiale educaționale, lucruri cu multă însemnătate pentru generația actuală. Acestea vor rămâne sigilate în Cufărul Cercetășesc, ce va fi redeschis peste 100 de ani, timp în care va fi expus în toată țara.

„Pentru Istoria Cercetășiei Românești, data de 1 Iunie 2014 va rămâne un moment unic, încărcat de emoții pozitive, bucuria copiilor prezenți la eveniment și solemnitatea ceremoniei. Acceptul Muzeului Național Peleș de a găzdui Cufărul cercetășesc este o onoare și totodată o recunoaștere a Metodei Scout și a îndeplinirii misiunii de a Lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o” a declarat Marian Panait, responsabil național comunicare şi relaţii externe.

Timp de un an, Cufărul Cercetășesc, va putea fi vizualizat în incinta Muzeul Național Peleș, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I şi regina Elisabeta. Alături de valoarea arhitectonică, ce oferă caracter de unicitate, prima locație de expunere a Cufărului Cercetășesc – Muzeul Național Peleș, are deopotrivă o valoare istorică pentru relația dintre Cercetașii României și Casa Regală.

Acesta acțiune a avut loc în parteneriat cu Centru Local „Peleș” Sinaia și este un eveniment organizat în cadrul Centenarului Cercetășesc – moment unic de celebrare a 100 de ani de la înființare (1913) și de la apariția primelor grupuri de cercetași în România. Centenarul Cercetășesc a fost sărbătorit prin multiple evenimente de anvergură atât la nivel național, cât și la nivelul celor 75 de Centre Locale, prin implicarea a peste 1.500 de copii și tineri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE