Topul companiilor care au incasat de la APIA cele mai mari subventii pentru tomatele dedicate industrializarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Culturile de tomate pentru industrializare au beneficiat in Campania 2015 de un sprijin cuplat cu o valoare record: 13.669 euro/hectar. Putini fermieri insa au fost cei care au reusit sa acceseze aceste subventii, din cauza conditiilor dure de eligibilitate. Cu toate acestea, au existat cativa agricultori care au reusit sa incaseze subventii generoase de la APIA pentru aceasta cultura.

Potrivit datelor Agentiei de Plati, furnizate la solicitarea StiriAgricole.ro, circa 44 de fermieri, cu o suprafata de circa 250 de hectare, au fost eligibili pentru accesarea sprijinului cuplat pentru tomatele dedicate industrializarii.

In topul companiilor care au beneficiat de cele mai mari subventii pentru acest sector se afla compania S.C. TEHNOPLANT S.R.L, din judetul Ialomita, aceasta incasand de la APIA suma totala de 567.846 euro. Firma a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 6.223.819 lei si un profit de 69.841 lei, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Pe locul secund in clasamentul firmelor care au beneficiat de cele mai mari subventii pentru tomatele dedicate industrializarii regasim intreprinderea individuala condusa de Cristina-Izabela Loagar, din judetul Ialomita. Aceasta a incasat de la APIA, pentru Campania 2015, un sprijin cuplat de 273.397 de euro.

Un alt fermier care a incasat de la APIA in acest an o subventie importanta pentru tomatele dedicate industrializarii este si Costin Paduraru, inregistrat ca PFA, din Ialomita. Acesta a beneficiat, pentru Campania 2015, de un sprijin cuplat in valoare de 232.387 de euro, potrivit datelor Agentiei de Plati.

Al patrulea loc in topul firmelor care au beneficiat de cele mai mari subventii pentru tomatele dedicate industrializarii este ocupat de societatea valceana S.C. AGRICOLA DRAGASANI S.R.L, care a incasat de la APIA un sprijin cuplat de 179.075 euro. Pentru anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2.967.806 lei si un profit de 571.357 lei, conform datelor Ministerului de Finante.

Pe locul cinci regasim o alta persoana fizica autorizata, Georgeta Bocai, din judetul Olt, care a beneficiat in acest an de un sprijin cuplat pentru tomatele dedicate industrializarii in valoare de 82.839 euro.

Al saselea loc in clasamentul firmelor care au beneficiat de cele mai mari subventii pentru tomatele dedicate industrializarii este ocupat de Ionel Mircea Bujor, persoana fizica autorizata, din judetul Teleorman. Acesta a beneficiat pentru Campania 2015 de un sprijin cuplat de 58.791 euro, potrivit APIA.

O alta compania care a incasat subventii importante pentru tomatele dedicate industrializarii este si S.C. ARFIS IMPEX S.R.L., din Calarasi, aceasta beneficiind de un sprijin cuplat in valoare de 47.844 euro. Firma a raportat pentru 2015 o cifra de afaceri de 390.238 lei si o pierdere de 43.133 lei.

Alte companii care au incasat anul acesta subventii pentru tomatele dedicate industrializarii au mai fost: Bogdan Nicu, intreprindere individuala din Braila (36.498 lei), S.C. IOSIFLOR S.R.L., din Braila (35.541 lei) si Vasile Ciobanu, intreprindere individuala din Olt (32.807 lei).

tabel

Cuantumul sprijinului cuplat pentru tomatele dedicate industrializarii cultivate in camp a fost de 13.669 de euro/hectar, conform Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE