Sindicaliștii din industria alimentară protestează pentru reducerea TVA la carne

Facebook
Twitter

Peste 200 de sindicaliști din industria alimentară protestează, începând cu ora 10.00, în fața Ministerului Finanțelor Publice (MFP), solicitând autorităților reducerea TVA de la 24% la 5%, pentru carne și produsele din carne, începând cu 1 ianuarie 2015.

„La acțiunea de protest de azi (vineri n.r.) participă membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, lucrători din societăți comerciale producătoare și procesatoare de carne. Noi cerem guvernului și FMI să reducă TVA de la 24% la 5% pentru carne și produse din carne, începând cu 1 ianuarie 2015. Din punctul meu de vedere, dacă autoritățile nu vor reduce TVA înseamnă că sunt părtașe la evaziunea fiscală din industria cărnii, care atinge aproape nivelul de 50%. La ora actuală, în țară pătrund cantități importante de carne din Rusia, dar și din alte țări europene. Carnea din Rusia este deja evazionată, iar cea din alte state europene vine cu TVA foarte mic ceea ce va duce la falimentul unui număr mare de societăți din industria cărnii, care nu vor putea face față concurenței impuse de prețul de vânzare foarte mic al produselor din exterior”, a declarat președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, potrivit Agerpres.

Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federației Naționale PRO AGRO (Asociația Română a Cărnii – ARC, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România – UCPR) în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe “SINDALIMENTA”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România- ANPCPPSR şi Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR au iniţiat în aprilie 2014 o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi şi consumatorii.

De la lansarea campaniei de reducere a TVA la carne şi preparate din carne – aprilie 2014 şi până pe 1 decembrie 2014, aproape 200.000 de români au semnat deja petiţia de reducere a taxei de la 24% la 5%.

Potrivit  președintelui Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, acțiunea de protest este preconizată să se încheie la ora 14,00. În acest interval de timp ar putea avea loc discuții între reprezentanții sindicatelor și cei ai MFP.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE