Scutiri de impozit pentru proprietarii de gospodarii. Care sunt conditiile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Odata cu debutul pandemiei de COVID-19, tot mai multe persoane au decis sa se mute la tara. Pentru a sustine dezvoltarea gospodariilor romanesti dar si pentru a incuraja asocierea in agricultura, a fost elaborata o noua lege, prin care gospodaria taraneasca ar putea fi scutita de impozit pe terenuri si cladiri.

Legea, promulgata deja de presedintele Klaus Iohannis prevede ca orice detinator al unei gospodarii care alege sa devina membru intr-o cooperativa agricola va fi scutit de la plata impozitului pe terenuri si cladiri. Aceasta facilitate urmeaza sa fie valabila pentru 5 ani de la intrarea in activitate a exploatatiilor, pentru cele nou infiintate, dar si pe cele care isi desfasoara deja activitatea dar au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 10 milioane de euro.

De la inceputul crizei pana acum, in Romania a crescut cererea pentru imobiliare in mediul rural. Sunt totusi cautate in special casele din localitatile aflate in apropierea marilor orase. Motivul? Tinerii nu-si mai doresc sa treaca printr-o noua eventuala izolare la bloc, in apartament. Acestia simt nevoia de aer curat si de un spatiu mai mare. Cele mai recente date oficiale arata ca, anual, in Romania peste 110.000 de oameni se muta de la oras la sat, in timp ce numarul celor care se muta de la sat la oras este de aproximativ 87.000. Peste 22.000 de tineri au cerut finantari sa se mute la tara. Aproximativ 87.000 de oameni se muta de la sat, la oras.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE