Romsilva: 3,5 de milioane de puieti vor fi plantati in campania de toamna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romsilva va planta circa 3,5 milioane de puieti forestieri, in campania de impaduriri de toamna. 2.727 de hectare fond forestier vor fi regenerate, anunta Regia Autonoma.

Potrivit unui comunicat de presă al institutiei, din fondul forestier ce urmează a fi regenerat, 1.640 de hectare se vor face prin regenerări naturale si 1.087 hectare prin regenerări artificiale (prin lucrări de impăduriri).

De asemenea, in campania de impăduriri de toamnă vor fi realizate lucrări de completări pe 202 hectare si de refacere a plantatiilor afectate de calamităti pe 149 de hectare.

Citeste si: MADR: granturi de 500.000 de euro pentru fabricarea de produse de morarit si lactate

“Santierele pe care se execută lucrările de regenerare in campania de toamnă sunt concentrate, in marea lor majoritate, in zonele de campie din sudul tării si in zonele din lunca si Delta Dunării, in prealabil fiind executate lucrări mecanizate de pregătire a terenului si a solului”, precizează Romsilva.

Conform datelor oficiale, in campania de impăduriri de primăvară, RNP – Romsilva a regenerat 11.899 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.187 hectare prin regenerări naturale si 3.712 hectare prin lucrări de impăduriri, fiind utilizati 21,9 milioane de puieti forestieri. In plus, au fost realizate lucrări de completări curente in plantatii pe 1.534 hectare si de refacere pe alte 180 hectare.

Programul din acest an de regenerare a pădurilor proprietatea publică a statului prevede regenerarea a 14.057 hectare in cele două campanii de impăduriri, de primăvară si toamnă, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale si 4.703 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări pe 1.729 de hectare si de refacere pe alte 329 hectare.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile tării, si asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate in alte forme de proprietate.

Totodată, Regia administrează 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE