PDL propune facilităţi fiscale pentru firmele care au de încasat bani de la stat

Facebook
Twitter

Partidul Democrat Liberal a depus ieri, 16 octombrie 2013, la Parlament, o propunere legislativă privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale datorate de  operatorii economici care nu încasează creanţele la termenul de scadenţă de la instituţiile publice.

Prin măsurile propuse de PDL se evită practic intrarea în insolvenţă sau faliment a firmelor, ceea ce înseamnă salvarea unui număr important de locuri de muncă.  Proiectul presupune amânarea la plată a obligaţiilor fiscale principale pe o perioadă de maxim doi ani şi anularea majorărilor şi penalităţilor de întârziere dacă se îndeplinesc două condiţii:

  • neplata obligaţiilor fiscale este cauzată de neîncasarea creanţelor de la instituţiile publice;
  • firmele care beneficiază de această facilitate nu solicită dobânzi pentru neîncasarea creanţelor.

“Iniţiativa noastră reprezintă o mult aşteptată gură de oxigen pentru firmele care riscă falimentul din cauza politicilor guvernului Ponta. În cazul în care este vorba doar de incompetenţă şi lipsă de viziune, îi oferim premierului Ponta o soluţie la impasul în care se află mulţi operatori economici. Sperăm că falimentarea firmelor nu este însă o politică programată a guvernului Ponta. Din acest motiv îi solicităm Executivului să susţină demersul PDL, care este în egală măsură cerut şi de mediul de afaceri”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu, ministru de finanţe în guvernul alternativă al PDL.

El şi-a exprimat speranţa că ministrul de Finanţe liberal Daniel Chiţoiu va susţine iniţiativa PDL, având în vedere că este o măsură destinată sprijinirii mediului de afaceri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE