Ministrul Oros, despre necesitatea unei politici agricole mai flexibile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, considera ca reglementarile Politicii Agricole Comune trebuie adaptate cat mai rapid, astfel incat sa poata exista flexibilitatea de care statele membre au nevoie pentru a-si sustine fermierii.

„Am participat astazi (miercuri n.r) la videoconferinta ministrilor agriculturii si pescuitului din UE. In contextul dificil in care se afla sectorul agricol, este fundamental ca reglementarile PAC sa fie adaptate rapid pentru a permite Statelor Membre sa aiba flexibilitate in asigurarea cadrului necesar astfel incat acestea sa continue sa-si sustina fermierii si alte categorii de beneficiari ai PAC”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul solicita sprijin european pentru lapte, carne de porc si carne de pasare

Acesta a mai precizat ca a solicitat sprijin financiar direct din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru lapte, carne de porc si carne de pasare similar cu cel acordat in 2015 si 2016 pe perioada embargoului cu Rusia.

Totodata, pentru sectorul vitivinicol impactat de inchiderea lantului HoReCa, ministrul a precizat ca a solicitat Comisiei Europene ca sumele disponibile pentru programul national vie-vin sa poata fi utilizate pentru a evita abandonul plantatiilor viticole infiintate prin programele de reconversie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE