Ministerul Agriculturii: preturile la cele 14 produse alimentare de baza au scazut cu pana la 50%

Facebook
Twitter

Preturile celor 14 produse alimentare de baza au scazut, pana in acest moment, cu pana la 50%, sustine Ministerul Agriculturii.

Comunicarea este oferita in contextul Ordonantei de Urgenta nr. 67/2023 privind instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la unele produse agricole si alimentare.

Analiza preturilor din supermarket-uri evidentiaza faptul ca scaderile substantiale de pret se inregistreaza la produse cum ar fi: painea, uleiul si cartofii, urmate de branza telemea, malai, faina alba si zahar, arata MADR.

Citeste si: Polonia interzice importul de cereale din Ucraina, indiferent de decizia UE

Actul normativ vizeaza limitarea, pentru o perioada de trei luni, a adaosurilor comerciale practicate in procesarea si comercializarea unor produse alimentare esentiale, cu scopul scaderii preturilor pentru aceste categorii de produse si, implicit, cu scopul cresterii puterii de cumparare a populatiei.

„Ma bucur sa vad ca masurile luate prin acest act normativ au un impact pozitiv asupra economiei romanesti si ca, impreuna cu reprezentantii supermarket-urilor, producatori si procesatori, am reusit sa gasim o solutie viabila care a dus la stoparea cresterii preturilor la alimentele de baza si la cresterea puterii de cumparare pentru romanii cu venituri mici si medii. (…)”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii, intr-un comunicat transmis Stiri Agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE