Idei de afaceri: ce a facut un tanar cu fondurile europene obtinute prin PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Iulian Doru Munteanu este administratorul unei firme din satul Grivita, judetul Vaslui, care a obtinut fonduri europene nerambursabile prin PNDR pentru achizitia de utilaje.

Prin proiectul finantat cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR, tanarul fermier Iulian  Doru Munteanu a reusit sa isi cumpere o combina performanta, cu dispozitive adaptate recoltarii culturilor de paioase, floarea-soarelui, porumb si altele.

In comuna existau cateva utilaje performante, dar nici o combina moderna care sa deserveasca la timp si fara pierderi sutele de mici fermieri, dar si cele cateva ferme agricole de marime medie din zona, potrivit RNDR. Prin intermediul acestui proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR s-a creat un loc de munca. Valoarea sa consta insa in modelul de buna practica promovat. Initiativa privata se poate reproduce, cu beneficii pentru toti locuitorii comunei.

Prin noul PNDR, achizitia de utilaje agricole poate fi sprijinita prin intermediul submasurii 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”. Deocamdata, nu se mai pot depune proiecte, insa, potrivit secretarului de stat in MADR, Sorin Radu, o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare se va deschide cel mai tarziu in luna martie a anului 2016.

Aflati detalii despre submasura 4.1 de la acest link

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE