Guvern: a fost aprobat sprijinul pentru apicultori. Iata valoarea acestuia in urmatorii 3 ani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta de Guvern a fost aprobata o hotarare privind aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar.

Astfel, prin prezentul act normativ se reglementeaza o exceptie pentru anul 2020, in sensul prelungirii termenului de depunere a unor documente justificative in cadrul actiunilor „Rationalizarea transhumantei/stuparitului pastoral” si „Imbunatatirea calitatii produselor in vederea unei mai bune valorificari a produselor pe piata”, de la 1 august pana la data de 1 septembrie 2020. Aceste documente vizeaza copia cartii de identitate a remorcii apicole si copia buletinului de analize fizico-chimice/reziduuri.

Prezenta hotarare a fost adoptata la initiativa MADR, pentru a veni in sprijinul apicultorilor, in urma numeroaselor solicitari primite de la acestia, care au evidentiat faptul ca nu se pot incadra in termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice si/sau pentru reziduuri care sa ateste calitatea mierii, precum si  pentru achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie – remorci si mijloace de incarcare-descarcare a stupilor in pastoral, pe de o parte din cauza capacitatii reduse a laboratoarelor autorizate de a efectua respectivele analize, iar pe de alta parte din cauza masurilor de prevenire a raspandirii pandemiei cu COVID 19 ce au afectat activitatea apicultorilor.

Reamintim ca valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul National Apicol in perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, fiind distribuita astfel:

pentru anul 2020: 50.210 mii lei;

pentru anul 2021: 50.232 mii lei;

pentru anul 2022: 50.186 mii lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE