Idei de afaceri: gradina cu ierburi aromatice – sfaturi practice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Indiferent ca esti un gradinar cu experienta sau un debutant, crearea unei gradini cu ierburi aromatice este un mod simplu de a obtine maximul posibil din spatiul pe care il ai la dispozitie.

O gradina cu ierburi aromatice poate fi amenajata pe orice spatiu, indiferent de dimensiunea acestuia, mai ales ca cea mai mare parte a ierburilor aromatice sunt foarte robuste si se propasesc acolo unde alte specii nu rezista.

Poate ca unul dintre cele mai bune motive de a crea o gradina cu ierburi aromatice este reprezentat de nenumaratele beneficii ale ierburilor aromatice, dar nu trebuie uitat nici profitul, caci piata interna a condimentelor si bazelor pentru mancaruri se ridica la peste 70 de milioane de euro, iar consumatorii cauta din ce in ce mai mult produse sanatoase.

Unele ierburi aromatice pot fi folosite pentru a condimenta sau aroma mancarurile, altele pentru tincturi sau creme, bune in tratamentul multor afectiuni.

Iata cateva dintre ierburile aromatice cu efecte asupra sanatatii:

  • Busuiocul – uleiul esential de busuioc este folosit in tratamentul acneei, iar cateva frunze adaugate in ceasca cu ceas ajuta la reducerea stresului. Cateva frunze zdrobite reduc tensiunea musculara si durerea.
  • Oregano – se foloseste ca supliment alimentar pentru a reduce crampele intestinale si durerile menstruale. Folosirea unguentele pe baza de oregano sau frecarea frunzelor de locurile afectate pot reduce accneea si matreata.
  • Tarhonul – poate fi aplicat in comprese pentru a reduce durerile dentare. Inclus in dieta zilnica, tarhonul reduce problemele de digestie cum sunt constipatia sau crampele.
  • Patrunjelul – frecate de locul muscaturii unei insecte sau pe pielea uscata, frunzele de patrunjel aduc alinare. Se spune despre patrunjel ca, folosit cu regularitate, este un bun afrodisiac.

Semintele de patrunjel germineaza in aproximativ trei saptamani de la semanat. De aceea este bine ca rasadurile sa fie semanate cu circa 6 saptamani inainte de termenul la care doriti sa le mutati in spatiu deschis. Desi patrunjelul se dezvolta si pe soluri sarace, este de preferat sa fie cultivat pe soluri bogate in elemente organice, bine drenate.

  • Rozmarinul – reduce crampele si durerile musculare, folosit ca ingredient in unguente, si stimuleaza dezvoltarea memoriei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE