Fonduri europene disponibile pentru fermierii romani

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea și marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 31 ianuarie 2017, ora 16.00.

Alocarea bugetara stabilita pentru sesiunea 2016 este de 37,5 milioane de euro. Valoarea maxima a sprijinului acordat prin intermediul Schemei GBER aferenta sM 4.2 este de pana la 2.500.000 euro/ proiect pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat. De asemenea, mentionam ca pragul de calitate lunar pentru perioada de depunere 1 – 31 ianuarie este de 15 puncte.

Pana in acest moment, AFIR a primit 50 de solicitari de finantare in valoare totala nerambursabila de aproximativ 31,7 milioane de euro.

Disponibilul ramas pentru depunere in limita plafonului de 200% din alocarea bugetara (respectiv 75 milioane de euro) este in valoare de aproximativ 43,3 milioane de euro.

Obiectivul general ale Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizeaza imbunatatirea nivelului general de performanta al intreprinderilor, prin creşterea competitivitatii celor care realizeaza investitii in sectoarele economice, eligibile, mentionate in Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.

Toti cei interesati sa depuna proiecte pentru investitii in procesarea și marketingul produselor agricole, pot consulta pe pagina oficiala de internet a Agentiei (www.afir.info) Ghidul Solicitantului aferent Schemei GBER pentru sM 4.2.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE