Sprijin cuplat: ce culturi au obtinut cei mai multi bani
Peste 92 de milioane de euro au fost platite fermierilor, in Campania 2015, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal, conform unei centralizari APIA.
Peste 92 de milioane de euro au fost platite fermierilor, in Campania 2015, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal, conform unei centralizari APIA.
Gorj, Dolj si Cluj se afla in topul judetelor care au inregistrat in Campania 2015 cele mai mari rate de respingere a cererilor unice, potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a virat catre fermierii romani peste 1,8 miliarde de euro pentru sectorul sectorul vegetal, in cadrul Campaniei 2015, potrivit unui raport al Agentiei.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana astazi, 30.09.2016, din totalul de 944.075 cereri unice de plata aferente Campaniei 2015 au fost emise ordine de plata pentru 98,61% din cereri, reprezentand un numar de 930.985 beneficiari.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in intervalul 02 – 08 septembrie 2016, a autorizat la plata pentru Campania 2015, suma de 49,87 milioane euro pentru un numar de 29.650 beneficiari.
In topul companiilor care au incasat cele mai mari subventii pe suprafata regasim si in acest an firma braileana SC AGRICOST SRL, care a primit de la APIA, pentru Campania 2015, suma totala de 4.455.695 euro.
Directorul general al APIA, Nicolae Horumba, a anuntat, luni, ca pana la termenul limita de 15 octombrie vor fi platiti 99% dintre fermierii care trebuie sa primeasca subventii aferente Campaniei 2015.
Directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Nicolae Horumba, organizeaza astazi, 22 august, incepand cu ora 12.00, o conferinta de presa privind stadiul platilor finale pentru subventiile aferente Campaniei 2015.
Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca fermierii care nu au intampinat probleme la control si nu au erori in cadrul cererilor unice vor primi in totalitate subventiile pana pe data de 24 august 2016.
Multi fermieri, in special din sectorul zootehnic, raman in continuare nemultumiti in ceea ce priveste stadiul platii subventiilor. Mai multi crescatori de animale au intrat saptamana trecuta in greva foamei, in fata Guvernului, spunand ca nu vor renunta la aceasta forma severa de protest pana cand APIA nu va plati cel putin 95% din subventiile crescatorilor.
APIA informeaza in cadrul unui comunicat ca pana la data de 18.08.2016, din totalul de 944.075 cereri unice de plata aferente Campaniei 2015 au fost emise ordine de plata pentru 96,63% din cereri, reprezentand un numar de 912.296 (pentru cel putin o schema de plata). In ceea ce priveste diferenta ramasa la aceasta data, respectiv 31.779 cereri aflate pe fluxul de autorizare, doar pentru 1,6% din numarul total de cereri primite, respectiv pentru 15.572 cereri, nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata.
In ceea ce priveste diferenta ramasa la aceasta data, respectiv 31.779 cereri aflate pe fluxul de autorizare, doar pentru 1,6% din numarul total de cereri primite, respectiv pentru 15.572 cereri, nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata, se mai noteaza in comunicatul APIA.
„Facem precizarea ca din cele 15.572 cereri unice de plata pentru care nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata, 6.891 sunt cereri ale fermierilor care, conform termenelor asumate de APIA de comun acord cu acestia, vor intra la plata pana la sfarsitul lunii august, astfel:
3.863 cereri sunt ale fermierilor selectati la controlul pe teren pentru sectorul zootehnic si incepand cu data de 24.08.2016 vor intra la plata;
3.028 cereri sunt ale fermierilor ale caror erori aparute in cadrul controalelor administrative necesita completarea sistemului cu noi formulare pentru rezolvarea erorilor sau noi clarificari ale codurilor de eroare, iar incepand cu data de 27.08.2016 vor intra la plata”, se noteaza in comunicatul APIA.
De asemenea, Agentia de Plati informeaza ca, pe parcursul controalelor administrative, functionarii APIA care administreaza cererile unice de plata trebuie sa notifice fermierii pentru clarificarea erorilor din cererile de plata. Astfel, la aceasta data, pentru cererile in care au fost solicitate plati pe sectorul zootehnic este necesara clarificarea unui numar de 10.049 erori cu 1.288 fermieri.
Suma totala autorizata la plata pentru cererile unice din Campania 2015 pe toate tipurile de fonduri este de 1,33 miliarde de euro pentru un numar de 829.307 beneficiari.
APIA a inceput procesul de autorizare la plata a fermierilor care au facut obiectul controalelor pe teren in cadrul Campaniei 2015.
APIA informeaza ca a autorizat la plata pana in prezent circa 790.000 de fermieri, suma virata in conturile acestora pentru subventiile aferente Campaniei 2015.
Crescatorii de animale, deja cuprinsi de disperare, vor fi nevoiti sa mai astepte un timp plata subventiilor aferente Campaniei 2015.
APIA a efectuat autorizarea la plata a sumei totale de 3,625 miliarde lei (818,83 milioane euro) pentru un numar de 769.292 beneficiari.
Ministerul Agriculturii a publicat cuantumul maxim al platilor directe precum si cuantumul maxim pentru ANT, aferente campaniei 2015.
APIA informeaza ca a finalizat plata avansului catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) – Campania 2015.
APIA elibereaza de miercuri adeverintele pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva – Campania 2015, care intentioneaza sa acceseze credite.
Ca o investitie in practici agricole sustenabile sa fie considerata un succes, ea trebuie sa aduca beneficii duble, adica atat
Un tractor este un utilaj agricol rezistent si capabil sa faca fata conditiilor atmosferice dificile. Totusi, pentru a-i prelungi durata
Protectia culturilor de cereale paioase incepe inainte de semanat, prin tratamente corecte ale semintelor, care pot fi fungicide, insecticide sau
Odata ce ai pus la borcan toate bunatatile pentru iarna, cum ar fi muraturile, zacusca, gemurile sau alte conserve, este
Detinerea unui utilaj agricol este o investitie importanta, insa costurile de reparatie pot ajunge sa fie destul de mari. Cu
APIA reaminteste fermierilor ca pana la data de 30 septembrie 2024, sunt asteptati la Centrele APIA unde au depus cererile
Rapita de toamna se adapteaza cel mai bine conditiilor climatice din tara noastra si are potentialul de a oferi profituri
Toamna aduce schimbari semnificative in mediul inconjurator, iar animalele din ferma au nevoie de ingrijiri speciale pentru a trece cu