Judetele unde au fost respinse cele mai multe cereri de plata APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Gorj, Dolj si Cluj se afla in topul judetelor care au inregistrat in Campania 2015 cele mai mari rate de respingere a cererilor unice, potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Cea mai mare rata de respingere a cererilor unice a fost inregistrata in judetul Gorj, acolo unde 623 de cereri au fost respinse din cauza neconformitatilor de catre functionarii APIA.

Al doilea loc in acest clasament este ocupat de judetul Dolj, aici fiind inregistrata o rata de respingere a cererilor de 2,20%.

Pe urmatorul loc este judetul Cluj, Agentia de Plati fiind obligata sa respinga 1,82% din totalul cererilor primite.

De asemenea, rate de respingere a cererilor unice s-au inregistrat si in judetele Ilfov (1,73 %), Alba (1,68 %), Hunedoara (1,46 %), Salaj (1,42 %).

Potrivit APIA, 80,95% dintre judete (respectiv 34 judete) inregistreaza un procent de sub 1% de cereri unice respinse la plata din totalul cererilor unice depuse in Campania 2015.

In schimb, 97,62% dintre judete (respectiv 41 judete) inregistreaza un procent de peste 95% de cereri unice autorizate la plata din totalul cererilor unice depuse in Campania 2015. Cel mai mare procent de cereri unice autorizate la plata se inregistreaza in judetul Harghita, respectiv 99,46%.

In cadrul Campaniei 2015 au fost depuse un numar total de 944.076 de cereri unice, potrivit datelor APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE