
Băbeasca neagră, vinul botezat de Ștefan cel Mare
Legenda spune că acest soi și-a primit denumirea de pe vremea domnului Moldovei Ștefan cel Mare (1457-1504).
Legenda spune că acest soi și-a primit denumirea de pe vremea domnului Moldovei Ștefan cel Mare (1457-1504).
În cadrul Expo Milano 2015 vor fi promovate mai multe tipuri de vin obținute din soiuri tradiționale românești, respectiv Fetească Neagră (Dealu Mare), Șarbă (Dealurile Moldovei), Băbească Neagră (Colinele Dobrogei), Busuioacă (Podisul Moldovei), Fetească Regală (Podișul Transilvaniei), Negru de Drăgășani (Dealurile Olteniei).
Plantațiile de Cabernet sau alte soiuri mediteraneene le înlocuiesc treptat pe cele cu viță tradițională românească, cum este și Băbeasca neagră.
După ce a fost una dintre cramele preferate ale cuplului Ceaușescu, astăzi conducerea dorește ca Stațiunea de Cercetare Pietroasa să intre în circuitul turistic.
Unul dintre vechile soiuri româneşti de struguri pentru vin care sunt pe cale de dispariție din podgoriile României este Neagra bătută mustoasă, un soi vechi de struguri roșii care era cultivat în podgoriile din sudul Moldovei, de la Odobești la Cetatea Albă.
Un mare avantaj, si unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe persoane aleg sa locuiasca la casa, este
Mostenirea este procesul prin care urmasii unei persoane defuncte intra in posesia bunurilor acesteia, printr-o procedura numita succesiune. Chiar daca
Graminee cu o valoare nutritiva ridicata, ovazul prefera zonele cu clima temperata. Desi nu are cerinte ridicate de clima si
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de