Dupa seceta, urmeaza cod galben de inundatii si viituri: iata lista raurilor vizate

Facebook
Twitter

Hidrologii au emis, marti, o avertizare Cod galben de inundatii si viituri, in sapte bazine hidrografice din intreaga tara, anunta INHGA.

Astfel, in intervalul 16 august, ora 12:00 – 17 august, ora 12:00, se vor semnala torenti si paraie, viituri rapide, cresteri de debite si de niveluri pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Iza – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Maramures), Somesul Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Bitrita Nasaud), Mures – bazin amonte S.H. Glodeni, Niraj, Tarnava Mica – bazin amonte S.H. Sarateni si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sarateni – amonte S.H. Tarnaveni (judetele: Harghita si Mures), Suceava – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Suceava), Moldova – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Suceava si Neamt), Bistrita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), Trotus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Neamt, Bacau, Harghita, Covasna si Vrancea), Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati) si Jijia – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Botosani si Iasi).

Citeste si: AFIR: fonduri europene pentru micii fermieri

De asemenea, pe parcursul zilei de marti, intre orele 12:00 – 00:00, fenomene hidrologice similare sunt prognozate pe Somesul Mic – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Bihor si Cluj), Crisul Repede – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Cluj si Bihor), Aries – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Alba si Cluj) si Mures – afluentii aferenti sectorului aval confluenta cu raul Tarnava – amonte S.H. Branisca (judetele: Alba, Sibiu si Hunedoara).

INHGA precizeaza ca atentionarea vizeaza, in principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Maramures, Bistrita Nasaud, Harghita, Suceava si Neamt.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE