septembrie 19, 2021

Directorul APIA, ultimele informatii despre plata subventiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Adrian Pintea, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, a oferit cele mai recente informatii cu privire la plata subventiilor, aferente Campaniei 2017.

Seful APIA si ministrul Agriculturii au participat duminica la o sedinta de lucru cu directorii Directiilor pentru Agricultura Judetene.

„Dintr-un total de 885.000 de fermieri am facut plata subventiilor pentru un numar de 843.311 fermieri, ceea ce reprezinta un procent de 96,16 procente, fermieri platiti. Daca vorbim si de sume, va pot spune ca platit pana la ora actuala 2,424 miliarde de euro, fireste impreuna si cu avansul”, a declarat directorul APIA, la sedinta, conform unei inregistrari video publicate pe pagina de Facebook Petre Daea.

Daea: depunerea cererilor APIA incepe la 1 martie

Ministrul a reamintit fermierilor ca perioada de depunere a cererilor de finantare la APIA a inceput de la 1 martie si se va inchide pe 15 mai.

,,Acordarea la timp a subventiilor este obiectivul fundamental al programului de guvernare si pentru a crea conditii de lucru, in asa fel incat lucrarile sa se execute in timp optim si sa se creeze premise pentru realizarea productiei (…) Daca pe 1 martie incepe depunerea, pe 15 mai se inchid obloanele la APIA. Daca un fermier nu reuseste sa depuna, ramane in afara dreptului, ramane fara subventii”, explica seful MADR.

Pentru anul acesta, subventiile vor totaliza 2,7 miliarde de euro. Banii vor fi acordati initial de la bugetul de stat, urmand sa fie recuperati apoi de la Comisia Europeana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE