Cum poate fi obtinut sprijinul pentru prima impadurire si unde trebuie depusa cererea?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza potentialii beneficiari ca primeste Cereri de Plata pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

In conformitate cu prevederile OMADR nr. 50/28.02.2022, Cererile de plata se depun la Centrele judetene APIA, pana la data de 17 iunie 2022, de catre beneficiarii care au depus Cereri de sprijin in cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/si 6/2021.

In contextul global al schimbarilor climatice, este vital sa implementam masuri care sa asigure accesul copiilor nostri la un mediu curat si viabil. Prin aceasta schema acordam sprijin financiar, reprezentand costuri standard pe hectarul impadurit si compensam pierderile de venit agricol pe care detinatorii terenurilor agricole le suporta daca decid sa intre intr-un angajament pentru o perioada de 12 ani, care sa vizeze crearea de paduri sau perdele forestiere de protectie”  a declarat ministrul agriculturii, Adrian CHESNOIU.

Citeste si: Cum previi atacul de rapan la cultura de mar

Cererile de plata pot fi depuse si dupa data de 17 iunie, respectiv pana la data de 11 iulie 2022 (inclusiv), cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul daca cererea de plata ar fi fost depusa pana la data de 17 iunie 2022 (inclusiv).

Formularele de modificare a cererilor de plata pot fi depuse, fara aplicarea de penalitati, pana la data de 4 iulie 2022 (inclusiv). In perioada 5 – 11 iulie (inclusiv) se pot depune cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor aferente anului de angajament pentru utilizarea efectiva a suprafetei in cauza.

In functie de tipul platii solicitate, dosarul cererii de plata trebuie sa cuprinda documentele doveditoare privind efectuarea lucrarilor de infiintare, imprejmuire si intretinere, specificate in capitolul V din Formularul – tip de cerere de plata pentru anul 2022.

In contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul Romaniei, conform legislatiei, pe perioada starii de alerta, depunerea cererii de plata se poate realiza la Centrele APIA, fara prezenta fizica a beneficiarilor, prin mijloace electronice.

Informatii detaliate pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” se regasesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la adresa: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE