Cand vor primi crescatorii de bovine adeverintele pentru credite

Facebook
Twitter

Crescatorii de bovine urmeaza sa primeasca in aceasta saptamana, de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), adeverintele in baza carora pot solicita credite bancare. Contactat telefonic, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), a confirmat aceasta informatie.

„Din datele mele, chiar din aceasta saptamana adeverintele de credit pentru crescatorii de bovine vor fi operationale. Sumele sunt aceleasi ca si pana acum”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Claudiu Franc, presedintele FCBR.

Astfel, crescatorii de bovine care au depus cereri in cadrul schemei de Ajutoare Nationale Tranzitorii (ANT), vor putea lua credite pe baza adeverintelor eliberate de APIA, suma inscrisa in adeverinta fiind de 300 lei/cap de animal.

Bancile cu care MADR a incheiat protocoale de colaborare vor credita pana la 90 % din valoarea adeverintei, astfel ca suma pe care fermierii o vor putea primi sub forma de credit pentru fiecare animal din schema de ajutor va fi de 270 de lei.

APIA le recomanda potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga banca numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca creditoare, pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE