Meniu

Atentie fermieri! Registrul Comertului incepe radierea mai multor PFA-uri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) anunta ca va radia din registrul sau, din oficiu, de la data de 18 martie 2019, persoanele fizice autorizate (PFA) si intreprinderile individuale (II) care nu si-au actualizat obiectul de activitate potrivit legii, noteaza Agerpres.

„Potrivit prevederilor din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, oficiul registrului comertului radiaza din oficiu, in termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani de la data intrarii in vigoare a legii, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel impus de actul normativ mentionat”, se precizeaza intr-un comunicat al ONRC.

Termenul de 60 de zile se implineste la data de 18 martie 2019

Potrivit Legii nr. 182/2016, in termen de 2 ani de la intrarea in vigoare, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel prevazut de prevederile legale in vigoare (5 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru PFA si 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru II) au obligatia de a solicita oficiului registrului comertului competent modificarea, in mod corespunzator, a mentiunilor din registrul comertului referitoare la obiectul de activitate.

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate este publicata pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE