APIA, sprijin exceptional pentru producatorii agricoli din sectorul vegetal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA efectueaza plata ajutorului exceptional acordat producatorilor agricoli din sectorul vegetal.

Suma autorizata la plata este in valoare de peste 56,4 milioane lei si se acorda solicitantilor care au accesat aceasta forma de ajutor de stat, in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 1032/18.08.2022, din finantare externa nerambursabila conform Anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Valoarea grantul financiar unitar este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, stabilit la rata de schimb de 4,9489 lei pentru 1 euro in conformitate cu  prevederile alin. (6) al art.1 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Citeste si: Prognoza ANM: temperaturi normale pentru aceasta perioada. Care sunt sansele de precipitatii?

Suma care se acorda beneficiarilor este obtinuta prin inmultirea grantului financiar unitar, exprimat in lei/hectar, cu suprafata declarata cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu plantatii viticole pe rod cu struguri pentru vin, din cererea unica de plata 2022, exprimata in hectare si nu poate depasi valoarea maxima de 175.000 lei/ beneficiar.

Reamintim ca obiectivul acestei scheme de sustinere financiara l-a reprezentat asigurarea unui grant financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru sustinerea unor cheltuieli angajate in perioada 24 februarie – 12 august 2022, cu achizitia de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante si/sau produse de protectie a plantelor si/sau motorina, necesare in anul 2022 pe suprafetele cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu plantatii viticole pe rod cu struguri pentru vin, care utilizeaza eficient resursele, gestioneaza nutrientii si aplica metode de productie favorabile mediului si climei prin activitatea agricola de intretinere a plantatiilor pe care o desfasoara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE