APIA, noutati despre plata subventiei la animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA, prin Centrele Judetene, informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor pentru diferentele cererilor aferente lunii iunie  si trimestrul al II-lea 2021, luna iulie 2021, luna august 2021 si a cererilor aferente lunii septembrie si trimestrul al III-lea 2021.

        Suma totala autorizata la plata  este de 3.461.675,24 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), pentru un numar de 105 de solicitanti care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si: Cele mai cultivate soiuri de struguri din Romania

Solicitantii ajutorului de stat sunt asociatii sau organizatii de crescatori de animale care presteaza serviciile mentionate anterior, acreditate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie, ANZ ”Prof. dr. G. K. Constantinescu” pentru intocmirea si mentinerea registrelor genealogice ale raselor de animale si/sau pentru determinarea calitatii genetice a raselor de animale.

De asemenea, solicitantii trebuie sa incheie cu beneficiarii, crescatori de animale, carora le presteaza serviciile mentionate anterior contracte care sa cuprinda specia, rasa si numarul de animale, serviciile prestate si tariful acestora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE