APIA, mesaj despre plata unei noi scheme de ajutor de stat

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand de astazi, 05.07.2018, Centrele judetene APIA vor efectua plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, aferent lunii aprilie 2018.

Suma totala autorizata la plata este de 1.075.143 lei  si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru un numar de 24 solicitanti care au accesat aceasta forma de ajutor in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Care este scopul acestei masuri de ajutor de stat

Scopul acestei masuri il constituie instituirea unei scheme de ajutor de stat in vederea acordarii de ajutoare destinate acoperirii costurilor legate de intocmirea si mentinerea registrului genealogic si de determinarea calitatii genetice a raselor de animale care sunt identificate si inregistrate potrivit legislatiei in vigoare.

Cine poate beneficia de acest sprijin

Solicitantii ajutorului de stat sunt asociatii sau organizatii de crescatori care presteaza serviciile prevazute la art. 2 si care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt persoane juridice conform legislatiei in vigoare;
b) sunt acreditati de catre Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie  in calitate de autoritate competenta,
c) efectueaza serviciile prevazute la lit. b), in conformitate cu prevederile legale;
d) realizeaza parametrii tehnici ai programului de ameliorare ai rasei pentru care solicita sprijinul financiar.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE