Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va asigura prin intermediul paginii oficiale de internet depunerea on-line a proiectelor de investitii finantate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Pentru a pregati deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat functionarea platformei on-line, facand ajustarile necesare, pe baza experientei din anul anterior.

In prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finantare pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020 este pregatit si functional astfel incât sa permita derularea corecta a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016, se arata intr-un comunicat al AFIR.

In plus, inainte de deschiderea fiecarei sesiuni, AFIR va opera actualizarile si corelarile sistemului on-line conform informatiilor specifice fiecarei submasuri. Astfel, este necesara adaptarea sistemului imediat dupa stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum si a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite in cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.

In primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfasurate in perioada martie– decembrie 2015, solicitantii de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submasuri. Numarul cererilor pentru masurile de investitii depuse pe site-ul AFIR a depasit 3.300, valoare acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro.

Fata de cele 10 submasuri pentru care s-au primit solicitari de finantare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru inca 8 submasuri din PNDR 2020.